Zakelijk Ziekte & verzuim werkgever

Nu goed geregeld voor later

Een goede pensioenregeling kan u als werkgever aantrekkelijk maken

Dit behoudt en motiveert uw personeel, maar het kan ook werken als u nieuwe medewerkers zoekt. Een goede pensioenregeling is van groot belang voor uw onderneming.

Als ondernemer en werkgever heeft u te maken met pensioenen. Voor uzelf, maar ook voor uw medewerkers. Het pensioen is voor medewerkers de meest belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. In sommige sectoren bent u zelfs verplicht om bij te dragen aan het pensioen van uw medewerkers.

Toch wilt u er liever niet teveel tijd aan kwijt zijn. Laat ons daarom uw pensioentaken overnemen, zodat u zich kunt richten op datgene waar u goed in bent.

Collectief pensioen

Bij Heilbron bieden wij u de mogelijkheid om een collectief pensioen af te nemen. Dit is een gezamenlijk pensioen voor een groep medewerkers. Dit is niet verplicht, maar het komt wel erg vaak voor en zoals gezegd; voor werkend Nederland is het een belangrijke arbeidsvoorwaarde.

Bij een collectief pensioen zijn pensioenpremies fiscaal aftrekbaar. U hoeft als werkgever ook niet zelf alle kosten te betalen. De werknemer en u als werkgever betalen allebei een deel. U houdt daarbij het deel van de medewerker in op het bruto salaris.

Er zijn verschillende vormen van een collectief pensioen, waarbij u zelf de beste vorm kiest. Dit hangt af van de leeftijd van een medewerker, het wel of niet meebetalen aan premies, pensioenleeftijd etc.

Wij helpen u graag bij het inrichten van een collectief pensioen binnen uw onderneming en het kiezen van de juiste vorm. Neem hiervoor contact op met onze pensioenspecialisten.

Pensioen voor u als DGA

Als DGA (directeur-grootaandeelhouder) kunt u pensioen opbouwen als u minstens 10% van het geplaatste aandelenkapitaal bezit. Dit doet u door een reserve te vormen op de balans van de (werk)vennootschap of op de balans van de holding.

De pensioenreservering mag u ten laste van de winst brengen, wat direct een belastingvoordeel betekent. Uw fiscale pensioenreservering mag u als werkkapitaal gebruiken, waardoor de afhankelijkheid van externe financiering beperkt wordt.

Er kleven ook nadelen aan het opbouwen van pensioen op deze manier. Zo loopt u het risico uw pensioen kwijt te raken bij een faillissement. Bij verkoop of overname loopt u het risico dat de nieuwe eigenaar niet aan de pensioenverplichting kan voldoen.

Ook bestaat de kans dat er uiteindelijk onvoldoende liquide middelen kunnen worden vrijgemaakt om uw pensioenverplichting over te dragen aan een verzekeringsmaatschappij.

U doet er dan ook goed aan om u vooraf goed te laten informeren en adviseren. Onze pensioenspecialisten adviseren u graag!

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten!

PASCAL STAPELKAMP

 

Pensioenadviseur

 

Maak een afspraak voor advies op maat.

De specialisten van Heilbron denken graag met u mee over de beste pensioenregeling.


     

    Ja, ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

     

    Nieuws over verzuim en pensioenen