Ziektewet en WGA eigenrisicodragen

Besparen op kosten Ziektewet en WGA?

Wordt nú eigenrisicodrager en bespaar fors op uw premies

Per 1 januari 2023 is het minimumloon verhoogd met 10,15%. De consequentie hiervan is dat alle aan het minimumloon gekoppelde regelingen meestijgen en dat heeft direct gevolgen voor u. Zo gaan de lasten voor de WGA stijgen en logischerwijze ook de premies voor de werkhervattingskas, naar verwachting per 1 januari 2024 én 1 januari 2025.

U kunt dit voorkomen door uit het publieke bestel te stappen en “eigenrisicodrager” te worden. U betaalt dan geen premie meer aan de Belastingdienst, maar verzekert dit via een private verzekeraar. U bespaart hiermee de komende 3 jaar fors op de premies: oplopend van 10% tot wel 25% per jaar.

Daarnaast neemt de verzekeraar de begeleiding van werknemers in de Ziektewet of de WGA over van het UWV. Omdat verzekeraars een direct financieel belang hebben dat deze werknemers weer re-integreren in het arbeidsproces, zijn zij veel actiever in deze begeleiding dan het UWV. Een private verzekering is dan ook een groot voordeel voor deze mensen omdat ze actief begeleid worden, waar het UWV het meestal laat afweten.

Wat bieden wij

Als u in 2023 eigenrisicodrager wordt, betaalt u via ons 10% minder premie dan bij de Belastingdienst. Deze lage premie staat voor 3 jaar vast.

Omdat de premies bij de Belastingdienst in 2024 en 2025 verder gaan stijgen, loopt uw voordeel de komende jaren verder op, naar schatting tot wel 25%.

Gratis inventarisatie

Wij onderzoeken graag of u voor dit aanbod in aanmerking komt. Daarvoor hebben we eigenlijk alleen uw “beschikking gedifferentieerde premies Werkhervattingskas” nodig. (deze heeft u in november gehad van de Belastingdienst).

Als u meer informatie wilt over deze actie, vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met u op en informeren u graag verder.

Gratis inventarisatie

De specialisten van Heilbron denken graag met u mee over de beste verzekeringen.

    Beschikking* gedifferentieerde premies Werkhervattingskas
    (*deze heeft u in november ontvangen van de Belastingdienst)    Ja, ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.