NIEUWS IN DETAIL

Week van de Werkstress 2020: Blijf in balans

Ruim één derde van alle verzuimdagen is afkomstig vanuit psychische klachten. Dat is allereerst heel naar voor deze mensen zelf en vervolgens is het een enorme kostenpost voor werkgevers. Eén verzuimdag kost al snel € 250 dus we hebben het over een verliespost van miljarden euro’s per jaar.

Geplaatst op: 17-11-2020

Het zal u vast niet ontgaan dat dit de week van de werkstress is. Deze themaweek is destijds door minister Lodewijk Asscher (Sociale zaken) ingeroepen om de opmars van burn-out een halt toe te roepen. Zonder al te veel succes overigens, want elk jaar stijgt het aantal mensen dat burn-out achtige klachten heeft. Op dit moment kampen ruim 1 miljoen werknemers met deze beroepsziekte nummer één. 

Om concreet te zijn: ruim één derde van alle verzuimdagen is afkomstig vanuit psychische klachten. Dat is allereerst heel naar voor deze mensen zelf en vervolgens is het een enorme kostenpost voor werkgevers. Eén verzuimdag kost al snel € 250 dus we hebben het over een verliespost van miljarden euro’s per jaar.

De reden dat het aandeel mentale klachten in de verzuimcijfers steeds verder stijgt komt omdat er te weinig aandacht aan wordt gegeven en men het overlaat aan de reguliere zorg. Het is beter om als werkgever hier zelf actief te zijn. Als uw assurantieadviseur willen wij u hier graag bij helpen.

Thuiswerken

Door de corona crisis heeft thuiswerken een enorme vlucht genomen en veel werkgevers hebben dit al verankerd in hun beleid. Ook na de crisis zullen veel mensen waarschijnlijk een of meer dagen vanuit huis werken. Dat geeft grote voordelen, maar er zijn ook nadelen. Want thuiswerken blijkt een nieuwe bron voor psychische én fysieke problemen. We kunnen u actief helpen om mentale en fysieke problemen op te sporen en uitval te voorkomen. Onze dochteronderneming PSAttent heeft hiervoor een speciale module Thuiswerken ontwikkeld. De kosten bedragen slechts € 8,50 per werknemer terwijl u fors bespaart op uw verzuimkosten.

We kijken met deze module ook naar de fysieke thuiswerkplek en werkomgeving. We geven de thuiswerker tips en adviezen hoe deze plek te verbeteren is. Als we signaleren dat uw thuiswerkers last hebben van stress dan kunnen wij deze medewerkers een geaccrediteerde online-opleiding aanbieden: Stressmanagement. We organiseren deze opleiding in kleine groepen van maximaal 8 personen.

Verzuimverzekering

Maar ook op andere manieren willen we u graag van dienst zijn. Ons eigen verzekeringsbedrijf Mandaat heeft een unieke verzuimverzekering ontwikkeld waarbij we u zowel preventief als curatief helpen het verzuim te beperken. Preventief omdat u de Verzuimstopper kunt toevoegen aan uw polis tegen een kleine meerpremie. En curatief door onze arbodienst toe te voegen. Met deze verzekering heeft u niet alleen een scherpe startpremie, maar blijft deze ook laag.

De Verzuimeconoom

Met onze eigen arbodienst de Verzuimeconoom bent u ervan verzekerd dat we bovenop het verzuim zitten. Anders dan de meeste arbodiensten wachten we niet tot de bedrijfsarts tijd heeft in zijn agenda maar pakken we direct zaken zelf op waar we kunnen. Dit bespaart kosten maar vooral kostbare tijd. Het resultaat is dat de zieke werknemer sneller terugkeert op de werkvloer.

Bovenstaande is een greep uit de mogelijkheden die we u bieden. Wilt u meer weten? Wij hebben een aantal brochures met extra informatie. Je kunt ze hier aanvragen. Wil je direct contact? Neem dan contact op met uw Heilbron adviseur.

Download hier de brochures