NIEUWS IN DETAIL

Vitale medewerkers in tijden van Covid

De afgelopen periode hebben we als samenleving misschien wel beter dan ooit voor elkaar gezorgd. Sinds de uitbraak van het Corona-virus werken veel Nederlanders thuis. Een ontwikkeling die negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid van medewerkers.

Geplaatst op: 12-05-2021

Vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Maar wat levert vitaliteit en vitale medewerkers concreet op? Hoe kun je testen of je medewerkers vitaal zijn en of dit inderdaad een positief effect heeft op de organisatie? Onderstaande vijf redenen geven antwoord op deze vragen.

1. Je bent een aantrekkelijke werkgever

Mensen willen werken bij een organisatie die om hen geeft en het beste met hen voor heeft. Voelen medewerkers zich serieus genomen? En laat je als werkgever blijken dat dit onderdeel is van bedrijfsbeleid? Dan is het een kwestie van tijd voordat je bekend komt te staan als een goede werkgever. Dit is een belangrijk gegeven binnen deze krappe arbeidsmarkt.

2. Je hebt minder verloop

Door je te richten op je huidige medewerkers en hun vitaliteit, zorg je er ook voor dat deze medewerkers bij je willen blijven werken. Voelen ze zich goed behandeld, voelen ze dat je hun gezondheid en gesteldheid serieus neemt, dan willen ze bij jouw organisatie blijven. De kans op verloop is hierdoor veel kleiner.

3. Je ziekteverzuimpercentage wordt lager

Richt je je op vitale medewerkers, dan betekent dit dat je op een positieve manier bezig bent met gezondheid en met preventie van verzuim. Vitaliteit gaat namelijk niet over pas ingrijpen wanneer iemand ziek is, maar juist om het voorkomen van ziekten. Je stuurt hierop vanuit bewustwording en actie bij de medewerker zelf. Hierdoor is het mogelijk om eerder in te grijpen.

4. Je medewerkers zijn meer bevlogen en betrokken

Door je als organisatie te richten op vitaliteit en gezondheid, stimuleer je bevlogenheid en betrokken medewerkers. En daarmee ambassadeurs van je organisatie naar zowel klanten als naar nieuwe medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat betrokken medewerkers meer toegevoegde waarde leveren doordat ze:

  • vastberaden zijn
  • een proactieve houding hebben
  • kwaliteitsbewust zijn
  • minder vaak ziek zijn
  • minder snel de organisatie verlaten

En bevlogen medewerkers wil je ook hebben. Bevlogen medewerkers zijn intrinsiek gemotiveerd om hun werk te doen en zetten zich voor 100% in. Onderzoek laat zien dat bevlogen medewerkers

  • 21% hogere productiviteit hebben
  • 37% minder ziekteverzuim
  • 65% hogere loyaliteit hebben
  • voor 22% meer winst zorgen

5. Je medewerkers zijn productiever, socialer en werken beter samen

Wanneer medewerkers fysiek en mentaal gezond zijn en zin hebben in het leven, dan worden ze productiever, socialer en werken ze beter samen. Dit is ook niet heel gek, want heb je meer energie en gewoon zin het leven, dan sta je positief en optimistisch in het leven. Dit geldt zowel binnen privéomstandigheden als op het werk.

Bron: VGZ