Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Starters actiever, minder investeerders in woningen

Investeerders in woningen waren vorig jaar een stuk minder actief dan in de jaren ervoor. Het Kadaster schrijft dit vooral toe aan de gewijzigde overdrachtsbelasting. Starters waren juist actiever. Hiermee lijken de maatregelen van de overheid vruchten af te werpen. In januari vorig jaar werd de overdrachtsbelasting voor investeerders in woningen verhoogd naar 8 procent. Wie […]

Geplaatst op: 26-04-2022

Investeerders in woningen waren vorig jaar een stuk minder actief dan in de jaren ervoor. Het Kadaster schrijft dit vooral toe aan de gewijzigde overdrachtsbelasting. Starters waren juist actiever. Hiermee lijken de maatregelen van de overheid vruchten af te werpen. In januari vorig jaar werd de overdrachtsbelasting voor investeerders in woningen verhoogd naar 8 procent. Wie een woning koopt voor de verhuur, ziet de startkosten fors stijgen door deze maatregel. Voor starters, kopers tot 35 jaar, werd de overdrachtsbelasting op nul procent gezet. Andere kopers die een woning voor eigen gebruik kopen, betalen nu 2 procent….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.