Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Registratieplicht voor werkmaterieel

Het einde van het jaar komt snel dichterbij en dat betekent dat u nog maar een paar weken heeft om uw werkmaterieel te registreren bij het RDW. Dit kan tot en met 31 december. Daarna mag uw (land)bouwvoertuig niet meer de weg op.

Geplaatst op: 26-11-2021

Het einde van het jaar komt snel dichterbij en dat betekent dat u nog maar een paar weken heeft om uw werkmaterieel te registreren bij het RDW. Dit kan tot en met 31 december. Daarna mag uw (land)bouwvoertuig niet meer de weg op.

Zorg dat u op tijd registreert

Heeft u uw voertuig nog niet geregistreerd? Dan adviseren wij u om dit snel te doen. Zo voorkomt u dat uw kentekenbewijs te laat binnen is. Op dit moment zijn er namelijk nog weinig voertuigen geregistreerd, dus verwachten wij in de laatste weken een drukte bij het aanvragen. Uiteraard willen we graag dat u met uw werkmaterieel onbezorgd de weg op kan vanaf 1 januari.

Vanaf 1 januari dit jaar is het RDW gestart met de registratieplicht voor werkmaterieel en landbouwvoertuigen. Mogelijk moet u ook kentekengegevens aanvragen voor uw voertuigen.

Registratieplicht

De registratieplicht geldt voor onderstaande voertuigen. Deze moeten bij het RDW worden aangemeld.

  • Land- en bosbouwaanhangwagens
  • Verwisselbare getrokken uitrustingsstukken
  • Motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS)
  • Mobiele machines

Deze voertuigen rijden op de openbare weg en hebben een maximale constructiesnelheid van 6 km/uur. Ook getrokken voertuigen, met een maximale constructiesnelheid van 25 km/uur, vallen onder deze registratie.

Waarom eigenlijk

De Europese Commissie heeft besloten dat er een verplichte APK komt voor werkvoertuigen. Nederland heeft hieraan de registratie- en kentekenplicht gekoppeld.

Geef uw registratie ook aan ons door

Ook voor uw verzekering hebben wij de registratie van uw voertuig nodig. Geef uw registratie daarom ook aan ons door.