Doorwerkgever

Doorwerken met uw gepensioneerde werknemers?
Wilt u werknemers na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd flexibel voor uw organisatie laten werken maar niet vastzitten aan de werkgeversrisico’s,
dan kunt u gebruikmaken van de doorwerkCAO.

Heilbron signaleert dat mensen steeds vaker willen doorwerken omdat men bezig wilt blijven en/of omdat het moet gezien de financiële situatie. In het pensioendomein wordt daar over gesproken in de zin van "vijfde pijler".

Herkent u deze vraag bij uw werknemers die voor hun pensioen staan? Of heeft u zelf de wens om uw gepensioneerde medewerker nog wat langer in te zetten maar wilt u niet vastzitten aan de werkgeversrisico’s? Dan kunt u gebruik maken van de doorwerkCAO. Doorwerkgever BV neemt de werknemers in dienst en detacheert die direct terug naar u als opdrachtgever. In de doorwerkCAO is namelijk afgesproken dat Doorwerkgever onbeperkt contracten van drie maanden mag geven. Deze contracten worden stilzwijgend verlengd. Wilt u de werknemer niet meer voor u laten werken, dan meldt u dit tijdig aan Doorwerkgever en de werknemer. Het contract loopt dan van rechtswege af.

Klik hier om de brochure te lezen.

Al meer dan 150 bedrijven maken gebruik van de doorwerkCAO. Recentelijk heeft Doorwerkgever een onderzoek gehouden onder zijn doorwerknemers. Daarvan waardeert 70% Doorwerkgever met een 8.0 of hoger. Klik hier voor het doorwerknemertevredenheidsonderzoek.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de diensten van Doorwerkgever? Neem dan gerust contact met ons op of ga naar doorwerkgever.nl.

Lees hier meer over doorwerken in het interview met Sjaak van Heukelum, directeur Doorwerkgever: "Van werken naar Doorwerken" of lees het whitepaper: Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd vs doorwerken