Particulier Pensioenen

Zorgeloos genieten van uw oude dag

Later zorgeloos kunnen leven

Hoewel het misschien nog wel even duurt, doet u er goed aan om u nu alvast voor te bereiden op uw pensioen. Weet u hoe u ervoor staat? En is het genoeg om ook later zorgeloos te kunnen leven?

Een goed pensioen zou gelijk moeten zijn aan 70% van uw laatste salaris. Helaas blijkt dit in de meeste gevallen onhaalbaar. Welke opties heeft u om meer pensioen op te bouwen?

De gemiddelde pensioenleeftijd verandert jaarlijks, maar op een moment kunt u met pensioen. Misschien leeft u daar wel naartoe. U wilt er in elk geval van gaan genieten, als het zover is.

Financiële zorgen passen niet in dat plaatje. Helaas is dat voor veel Nederlanders wel het geval. Zij hebben onvoldoende pensioen opgebouwd en ervaren de gevolgen daarvan tijdens hun pensioen. Zorg dat u op tijd begint met het opbouwen van voldoende pensioen! Wij helpen u graag op weg.

Pensioenregeling bij uw werkgever

Heeft u in uw werkende leven voor werkgevers gewerkt? Dan bent u voor de hoogte van uw pensioen afhankelijk van de pensioenregelingen van uw werkgevers. Hoe goed bent u op de hoogte van de regeling bij uw huidige en vorige werkgevers? Weet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd?

Om te kijken of u goed zit voor later, doet u er goed aan om bij uw huidige werkgever te informeren naar uw pensioen. Hij of zij kan u daar meer over vertellen. De uitkomsten hiervan bepalen of u misschien moet kijken naar aanvullende maatregelen.

Aanvullend pensioen

Een goed pensioen zou gelijk moeten zijn aan 70% van uw laatste salaris. Helaas blijkt dit voor bijna alle Nederlanders onhaalbaar. Dit betekent dat u er flink op achteruit gaat, zodra uw pensioen ingaat.

Hoe eerder u doorhebt dat u straks te weinig pensioen heeft, hoe eerder u maatregelen kunt nemen. Bijvoorbeeld door het opbouwen van aanvullend pensioen.

Mogelijkheden aanvullend pensioen:

 • bijsparen in uw pensioen
 • banksparen
 • zelf sparen
 • lijfrenteverzekering afsluiten

Neem contact met ons op voor advies over uw situatie en de best passende oplossing.

Welke manier voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden. Wij snappen dat het voor u misschien wat ondoorzichtig is en dat u niet zomaar ergens mee wilt starten.

Onze specialisten helpen u graag op weg met passend advies. Daarnaast richten wij uiteraard alles voor u in, zodat u nu zorgeloos kunt werken en straks zorgeloos kunt genieten.

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten!

Pascal Stapelkamp

 

Pensioenadviseur

 

Wilt u een afspraak?

Straks zorgeloos genieten van uw pensioen? Start nu! Plan een gesprek met ons voor professioneel advies.

  Naam*

  Bedrijf/organisatie

  Telefoon*

  Kies uw vestiging*

  E-mailadres*

   
  Ja, ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.
   

  Nieuws over pensioenen

  Pensioen in beweging

  Alle media namen het woord over: ‘pensioen-akkoord’, maar eigenlijk is dit wat te optimistisch. Werkgevers, werknemers en overheid zijn het met elkaar eens over een aantal onderdelen die belangrijk zijn voor uw pensioen in de toekomst. Maar over heel veel zaken moet nog verder worden gesproken. Het is dus echt nog te vroeg om te spreken over een ‘akkoord’.