Particulier Hypotheken Woonsituaties u gaat een nieuwbouw huis kopen

Een hypotheek die bij u past

U gaat een nieuwbouw huis kopen

Het kopen van een nieuwbouwhuis zit anders in elkaar dan het kopen van een bestaand huis. Het is goed om u hier van tevoren in te verdiepen.

Op deze pagina leggen we u uit hoe dit proces precies in zijn werk gaat.

Wij staan voor u klaar

Vaste prijs

Een nieuwbouwhuis heeft een vaste prijs. Overbieden is vaak dus niet nodig. Als u weet wat u maximaal kunt lenen, weet u ook in welke prijscategorie u kunt kijken. U kan uw nieuwbouwhuis vaak niet meteen betrekken. Houdt er dus wel rekening mee dat u een poosje met dubbele hypotheeklasten zit (zowel voor uw oude huis of tijdelijke woning (huurlasten in dat geval) als de nieuwbouwwoning. U koopt de woning vaak vrij op naam, dat betekent dat u geen kosten koper betaald.

Specifieke kosten

Een hypotheek voor een nieuwbouwwoning heeft een aantal specifieke kosten. Zo heeft u te maken met een bouwdepot, dit is een losse rekening waarvan de bedrijven, bijvoorbeeld de schilder, aannemer of elektricien worden betaald die in uw woning aan het werk zijn. Over het bedrag dat op deze rekening staat ontvangt u rente, echter betaalt u tegelijkertijd wel de rente over uw hypotheek, ondanks dat u hier nog niet woont.

Daarnaast heeft u te maken met renteverlies voor of tijdens de bouw, dit zijn twee vormen van kosten die de prijs van uw huis veranderen.

U maakt kosten voor de inschrijving van het eigendom bij het Kadaster, betaald omzetbelasting over de grond. Daarnaast kan door de looptijd van de verbouwing de hypotheekofferte verlopen, om deze offerte te verlengen wordt bereidstellingsprovisie in rekening gebracht. Deze kosten verschillen per geldverstrekker.

        

Goed voorbereiden

Een nieuwbouwhuis is een uitdagend project waarmee u echt uw droomhuis kan realiseren. Het is heel belangrijk om u goed voor te bereiden en u goed te laten adviseren over de kosten, hoofd- en bijzaken van het kopen van de nieuwbouwwoning.

Heeft u vragen of advies nodig voor de aankoop van uw nieuwbouwhuis, neem dan contact op met onze adviseurs.

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten!

Frits Janssen

 

adviseur hypotheken

 

Hypotheek laten berekenen

Wij helpen u graag met een hypotheekberekening op maat. U geeft uw wensen aan, waarna u direct een berekening ontvangt van de best passende hypotheek.

  Naam*

  Bedrijf/organisatie

  Telefoon*

  Woonplaats*

  E-mailadres*

   

  Ja, ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

   

  Nieuws over hypotheken