Particulier Hypotheken Woonsituaties onze relatie is beëindigd

Een hypotheek die bij u past

Onze relatie is beëindigd

Als u gaat scheiden veranderd er een hoop aan uw financiële situatie. Er zijn een aantal veranderingen aan uw hypotheek, deze vloeien voort uit jullie situatie en wensen.

Wij staan voor u klaar

Blijven wonen huidige huis

Gaat u scheiden maar wilt u graag in het huidige huis blijven wonen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

De eerste stap is de waarde van uw woning laten bepalen. Vervolgens wordt de waarde van de woning verdeeld. Hierna moet u uw partner uitkopen. Dit gaat als volgt:

Taxatiewaarde huis: 300.000
Openstaande hypotheek: 200.000
Overwaarde is dus 100.000
U betaalt uw partner 50.000.

Heeft u geen geld om uw partner uit te kopen? Overleg dan met uw hypotheek adviseur hoe u dit het beste aan kan pakken. Voorbeelden zijn een extra hypotheek nemen of de huidige hypotheek verhogen.

Vervolgens overlegt u hoe u daarna verder gaat en wat uw nieuwe maandelijkse kosten zullen zijn, hier zullen namelijk grote veranderingen in plaats vinden en het is belangrijk om te weten of deze kosten nog passen bij uw inkomsten.

Huis verkopen

Een andere optie is om het huis te verkopen, met de opbrengst lost u de hypotheek af en de eventuele overwaarde wordt naar ratio verdeeld. Als de woningwaarde lager is dan de schuld, draaien jullie samen voor de kosten op. Het geld van de overwaarde kunt u vervolgens voor uw nieuwe huis gebruiken voor bijvoorbeeld uw bouwdepot.

Als u juridische hulp nodig heeft tijdens uw scheiding zijn daar bij Heilbron ook verzekeringen voor. Deze vindt u onder het kopje verzekeringen in de menu hierboven.

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten!

Frits Janssen

 

adviseur hypotheken

 

Hypotheek laten berekenen

Wij helpen u graag met een hypotheekberekening op maat. U geeft uw wensen aan, waarna u direct een berekening ontvangt van de best passende hypotheek.

  Naam*

  Bedrijf/organisatie

  Telefoon*

  Woonplaats*

  E-mailadres*

   

  Ja, ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

   

  Nieuws over hypotheken