Particulier Hypotheken Woonsituaties huis verbouwen of verduurzamen

Een hypotheek die bij u past

Uw huis verbouwen of verduurzamen

Heeft u plannen voor een verbouwing als een uitbouw, nieuwe badkamer of dakkapel? Of bent u van plan uw woning te verduurzamen?

In dat geval kan het afsluiten van een hypotheek voor uw verbouwing of verduurzaming een oplossing zijn.

Wij staan voor u klaar

Eigen geld

Er zijn een aantal opties om de verbouwing te financieren. Stap 1 is (logischerwijs) om een deel van de verbouwing zelf meteen te betalen met eigen geld. Als u geen spaargeld heeft kan u een persoonlijke lening afsluiten, voordeel hiervan is dat eventuele notaris kosten uitblijven. Er zijn ook manieren om het geld voor de verbouwing aan uw hypotheek toe te voegen.

Zo kunt u bijvoorbeeld een bouwdepot nemen. Dit kan bij de aankoop van uw nieuwe woning, als u ook meteen wilt gaan verbouwen. Maar zeker ook als u al langer woningeigenaar bent en dan de wens krijgt om te gaan verbouwen. De overwaarde in uw woning kan dan mogelijkheden bieden.

Bouwdepot

Een bouwdepot is een aparte rekening bij uw hypotheek waaruit u de verbouwingskosten betaalt. Samen met u bekijken we welk bedrag van uw hypotheek naar het bouwdepot kan gaan. De geldigheid van een bouwdepot is meestal te verlengen tot maximaal twee jaar. En vaak krijgt u tijdelijk rente terug over het niet opgenomen bedrag.

Een bouwdepot kan worden gebruikt voor de zaken die u niet meeneemt van uw ouwe huis. De aankoop van nieuwe meubels zijn bijvoorbeeld uitgesloten van het bouwdepot. De vaste onderdelen uit de keuken kunt u wel weer declareren. Let wel op; doordat een keuken de waarde minder behoudt over tijd, kan de keuken vaak niet volledig worden gefinancierd uit het bouwdepot. Onze adviseurs kunnen u hier verder over informeren.

Het is verstandig om de bonnetjes en facturen van de uitgaven uit het bouwdepot te bewaren, want het kan dat deze kosten gecontroleerd worden door de geldverstrekker of belastingdienst.

De looptijd van uw bouwdepot verschilt ook per woning. Zo is het bouwdepot voor een nieuwbouw huis 2 jaar en voor een bestaand huis 1,5 jaar.

Verduurzamen

Gaat u uw woning verduurzamen, zoals het aanbrengen van zonnepanelen of isolatie? Dan kunt u mogelijk meer lenen om dit te realiseren. Vaak kunt u tot 106% van de woningwaarde lenen onder deze voorwaarde.

Meer weten?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn voor de gewenste verbouwing of verduurzaming? Wij adviseren u graag.

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten!

Frits Janssen

 

adviseur hypotheken

 

Hypotheek laten berekenen

Wij helpen u graag met een hypotheekberekening op maat. U geeft uw wensen aan, waarna u direct een berekening ontvangt van de best passende hypotheek.

  Naam*

  Bedrijf/organisatie

  Telefoon*

  Woonplaats*

  E-mailadres*

   

  Ja, ik heb het Privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

   

  Nieuws over hypotheken