Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Overheid wil extreme stijging huren voorkomen

Niet alleen kopers hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Om huurders te beschermen nam de overheid vorig jaar al maatregelen. De huurverhoging in de sociale sector werd bevroren en ook in de vrije sector werd een limiet ingesteld. Punt is alleen dat de maximale verhoging gekoppeld is aan de inflatie, die juist in […]

Geplaatst op: 19-04-2022

Niet alleen kopers hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Om huurders te beschermen nam de overheid vorig jaar al maatregelen. De huurverhoging in de sociale sector werd bevroren en ook in de vrije sector werd een limiet ingesteld. Punt is alleen dat de maximale verhoging gekoppeld is aan de inflatie, die juist in de afgelopen tijd door het dak ging. Sinds vorig jaar is de huurverhoging in de vrije sector aan banden gelegd. Voor die tijd konden verhuurders zelf de huurverhoging konden bepalen, zolang er geen andere afspraken over gemaakt waren in het huurcontract….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.