Nieuwsarchief

Nieuwsberichten uit ons archief

Achterstanden bij de WIA-keuring: 4 zaken om op te letten

Als werkgever doet u er goed aan, alert te zijn op de gevolgen van de achterstanden bij de WIA-keuring door UWV. De doorlooptijd is al opgelopen tot rond de 17 weken en het einde lijkt nog niet in zicht. Als u nu een langdurig zieke werknemer heeft, krijgt u dus vrijwel zeker te maken met een vertraagd oordeel over het recht op een uitkering. Hier zijn 4 zaken om op te letten.

Voorkom ongelukken, begeleid werknemer onder de 25 extra

Terwijl de wet jongeren onder de 18 als risicogroep aanwijst, blijken werknemers in werkelijkheid tot 25 jaar fors meer risico te lopen op een bedrijfsongeval dan oudere collega’s. Er gaan daarom stemmen op voor aanpassing van de wettelijke leeftijdsgrens. Slimme werkgevers beslissen echter vandaag al om jongvolwassenen extra te begeleiden en zo ongelukken te voorkomen.

Corona vergroot financiële risico’s ziekte en arbeidsongeschiktheid

De coronapandemie vergroot aantoonbaar uw financiële risico’s rond ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dit blijkt uit de WIA-instroomcijfers over 2021. Het aantal nieuwe WIA-uitkeringen valt meer dan dubbel zo hoog uit als UWV normaal zou hebben verwacht. In veel gevallen heeft de werkgever dan al twee jaar kosten gemaakt vanwege de loondoorbetaling. Coronabesmettingen zijn maar een deel van het probleem.

Heilbron Zorg

Binnen Heilbron profiteert u van ons unieke Heilbron Zorg concept. U en uw medewerkers kunnen gebruik maken van deskundige zorgverzekeringsadviseurs. Ook kunnen de deelnemers op het zorgcollectief gebruik maken van kosteloze wachtlijstbemiddeling. Voor u en uw medewerkers richten wij jaarlijks een zorgvergelijker in. Uiteraard voorzien wij deze interactieve portal van uw huisstijl.