Zo kunt u geld besparen met uw zorgverzekering

U ontkomt er niet aan. De afgelopen weken vlogen de reclames met zorgverzekeringen om uw oren. Er valt ook voor 2019 voldoende te kiezen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering is meer dan 400 euro per jaar. Alle media-aandacht ten spijt, er stappen maar weinig mensen daadwerkelijk over. Eind vorig jaar wisselde nog geen 7 procent van zorgverzekering. 

NOSop3 plaatste van het weekend een duidelijke video over de verschillen in premie en de uitleg van het eigen risico. Daarnaast laten ze gedragspsycholoog Marijke van Putten aan het woord over waarom zo weinig mensen overstappen. In een eerder verschenen artikel was al te lezen dat angst en twijfel spelbreker zijn. 

Dit jaar meer overstappers

Rondgang onder verzekeraars wijst uit dat er dit jaar vermoedelijk meer overstappers zijn dan afgelopen jaar. De stijging van de zorgpremie en flinke onderlinge verschillen in tarieven zorgt de afgelopen dagen voor topdrukte bij zorgverzekeraars. Consumenten hakken wel steeds later de knoop door. Dat komt omdat verzekeraars en ziekenhuizen pas onlangs hun onderhandelingen hebben afgerond. Pas na kerst was bij de grote verzekeraars bekend welke ziekenhuizen allemaal gecontracteerd zijn. Andere reden van het overstappen is dat zorgcollectiviteiten, bijvoorbeeld van gemeentes, zijn beëindigd. 

Wilt u uw zorgverzekering nog vergelijken voor 2019? Onze zorgspecialisten zitten ook vandaag voor u klaar om op de valreep nog uw zorgverzekering te vergelijken en u van passend advies te voorzien. Dit levert u mogelijk een flinke besparing op! Bel 088 – 12 10 222

Zorgverzekering


Terug naar het nieuwsoverzicht