Slim en voordelig verzekerd op vakantie!

Ook zo’n zin om op vakantie te gaan? De eerste zonnestralen brengen de vakantiestemming er al goed in. Of u nu nog nadenkt over uw bestemming of al geboekt hebt, zorg altijd voor een goede voorbereiding. Met een check op uw verzekeringen bijvoorbeeld. Want welke heeft u eigenlijk nodig? 

U kijkt waarschijnlijk liever alvast brochurefoto’s van de bestemming dan het checken van uw verzekeringen. Toch is het nuttig. Bijvoorbeeld of de dekking van uw verzekeringen niet overlapt. Is dat wel zo, dan kunt u geld besparen. Daarnaast gaat u met een goed gevoel op reis als u weet dat u de juiste reisverzekeringen hebt.

De juiste reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten voor uw vakantie vergeet u niet snel. Maar is deze nog wel geldig in uw vakantieperiode? En heeft u ook de juiste dekking? Drie aandachtspunten:

  • Waar u heen gaat, bepaalt of u Europadekking of werelddekking nodig hebt. Controleer welke landen voor uw reisverzekering onder Europa vallen. Dat zijn er meer dan u denkt;
  • Binnen Nederland is de reisverzekering alleen geldig als er vooraf een overnachting geboekt is. Een dagje pretpark, overnachten bij familie of uw vakantie doorbrengen in het huis van uw vrienden valt niet onder de dekking! Wel uw geboekte verblijf in een vakantiepark;
  • Gaat u op zakenreis en plakt u er een paar dagen vakantie aan vast? Uw verzekeraar maakt geen onderscheid. U heeft voor de gehele periode in het buitenland een reisverzekering met zakelijke dekking nodig. 

Autopech in het buitenland

Gaat u met de auto op reis? Controleer dan vooraf op welke manier u voor pechhulp in het buitenland verzekerd bent. Het kan zijn dat u pechhulp heeft zonder dat u zich ervan bewust bent. Bijvoorbeeld omdat het is inbegrepen bij uw autoverzekering of via de dealer of garage waar u de auto gekocht hebt. In dat geval is pechhulp zelf afsluiten uiteraard niet nodig. Let in de voorwaarden wel op buitenlanddekking en op vervangend vervoer.

Hoe zit het met zorg in het buitenland?

Een ongeval op vakantie is al vervelend genoeg. Achteraf ook nog een hoge ziekenhuisrekening op de mat krijgen verzacht de pijn allerminst. Spoedeisende medische hulp in het buitenland is gedekt met de basiszorgverzekering, tot aan het Nederlandse behandeltarief. Is uw rekening hoger? De meerprijs betaalt u zelf. Let op, uw basiszorgverzekering vergoedt alleen de behandelingen die niet kunnen wachten tot u terug bent in Nederland.

U kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten die 100% van het buitenlands tarief vergoedt. De reisverzekering doet hetzelfde als u voor aanvullende dekking ‘medische kosten’ of ‘geneeskundige kosten’ kiest. U op beide manieren verzekeren hoeft niet. Bekijk de premie en de voorwaarden om te bepalen wat voor u de beste keus is.

Meer weten?

Uw vakantie is een prima aanleiding om al uw verzekeringen onder de loep te nemen. Bent u benieuwd of uw reisverzekering of autoverzekering u weer op weg helpt in het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op (dit kan op telefoonnummer: 0314 - 37 32 60). Wij checken uw polis graag! Dan kunt u met een gerust hart op vakantie. 

Bron: Verbond van Verzekeraars


Terug naar het nieuwsoverzicht