Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Kunt u de huur betalen als uw partner overlijdt?

U woont met uw partner en gezin in een huurhuis. Maar wat als uw partner overlijdt? Kunt u dan nog wel de huur betalen? Of omgekeerd: kan uw partner de huur blijven betalen als u overlijdt? Een maandelijkse financiële zekerheid voor uw nabestaanden U woont nu samen met uw partner (en wellicht ook kinderen) in […]

Geplaatst op: 14-06-2022

U woont met uw partner en gezin in een huurhuis. Maar wat als uw partner overlijdt? Kunt u dan nog wel de huur betalen? Of omgekeerd: kan uw partner de huur blijven betalen als u overlijdt?

Een maandelijkse financiële zekerheid voor uw nabestaanden

U woont nu samen met uw partner (en wellicht ook kinderen) in een huurhuis. Heeft u er weleens bij stilgestaan of u of uw partner de maandelijkse huur nog wel kan betalen als één van jullie twee overlijdt?

Financiële zekerheid

Als u een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluit, kunt u veel financiële problemen voorkomen. Een ORV keert bij een overlijden het verzekerde bedrag uit. Dat is natuurlijk een goede oplossing voor mensen in een koopwoning met een hypotheek. Voor u, als huurder, is dat minder handig, omdat u per maand de huur moet betalen. Daarom heeft verzekeraar Scildon de Huurverzekering bedacht. Daarmee ontvangt u of uw partner iedere maand een uitkering om zo de huur te kunnen blijven betalen.

U kiest zelf de hoogte van de maandelijkse uitkering en voor hoe lang

Samen met uw financieel adviseur kijkt u naar wat er in uw situatie nodig is. Op basis van de hoogte van de maandelijkse huur bepaalt u de hoogte van de maandelijkse uitkering. En u kijkt hoe lang die uitkering nodig is, bijvoorbeeld 3, 5 of 10 jaar. Daarmee geeft u de achterblijvende partner ook de financiële ruimte en de tijd om eventueel een andere (huur)woning te vinden. Als uw partner verhuist, blijft de uitkering gewoon doorlopen als aanvulling op de nieuwe maandelijkse lasten.

Voor de prijs van een Netflix abonnement

Deze financiële zekerheid hoeft u niet veel te kosten! Natuurlijk hangt de prijs af van de keuzes die u maakt (hoogte van de maandelijks uitkering en hoe lang u die uitkering wilt laten doorlopen). Maar voor de prijs van bijvoorbeeld een maandabonnement op Netflix heeft u dit al geregeld!

Bel ons voor een afspraak

Wij helpen u graag om deze financiële zekerheid voor u en uw partner en uw gezin goed te regelen. Zodat u (of uw partner) maandelijks voldoende geld heeft om in het huurhuis te blijven wonen. Neem daarom contact met ons op voor een afspraak.