NIEUWS IN DETAIL

Hoge zorgpremie belangrijkste reden om over te stappen

Een (te) hoge zorgpremie blijft de belangrijkste reden voor Nederlanders om over te stappen van zorgverzekering. Bij 30 procent van de verzekerden gaf de hoogte van de totale premie de doorslag om te kiezen voor een andere zorgverzekeraar in 2021. Dat blijkt uit onderzoek van het consumentenpanel gezondheidszorg van Nivel.

Geplaatst op: 12-05-2021

6,5 procent van alle verzekerden geeft aan dat ze zijn overgestapt van zorgverzekering in 2021. Dat zijn ruim 1,2 miljoen Nederlanders. Het overstappercentage is ongeveer even hoog als in 2020 en ietsje lager dan de jaren ervoor.

Belangrijkste redenen vooroverstap

De vijf meest genoemde redenen voor het wisselen van zorgverzekeraar zijn:

  1. Ontevreden over de totale premie (basis + aanvullend): 30 procent
  2. Ontevreden over de premie van de basisverzekering: 21 procent
  3. Andere verwachting zorggebruik: 20 procent
  4. Ontevreden over de dekking van de aanvullende verzekering: 18 procent
  5. Keuze voor een specifieke aanvullende verzekering: 15 procent
Reactie Heilbron

“Ook wij zien dat veel verzekerden de premie laten prevaleren boven de inhoud van de pakketten”, reageert Gert Dingemans namens Heilbron. “Dan komt het helaas maar al te vaak voor dat verzekerden zich niet goed hebben laten informeren over de consequenties van deze keuze. Het resultaat daarvan is dan dat men toch niet zo goed verzekerd is als men dacht of dat men toch dat extra vrijwillig eigen risico als een te grote uitgave ziet bij het afnemen van zorg.”

Meer informatie?

Als werkgever met een eigen collectieve zorgverzekering via Heilbron, kunt u uw medewerkers hierover informeren. Wij kunnen u daarmee helpen en ontzorgen.

Meer weten wat er mogelijk is? Neem dan contact op met uw accountmanager of bel met 088 – 121 02 22.

Bron: Skipr/Heilbron