NIEUWS IN DETAIL

Geen alarminstallatie meer vanaf 1 april

Op 1 april 2022 stopt KPN met haar ISDN-netwerk. Dit netwerk zorgt voor de doormelding vanuit alarminstallaties naar alarmcentrales.

Geplaatst op: 25-02-2022

Op 1 april 2022 stopt KPN met haar ISDN-netwerk. Dit netwerk zorgt voor de doormelding vanuit alarminstallaties naar alarmcentrales. Duizenden oudere alarminstallaties maken gebruik van dit netwerk. Dit betekent dat veel automatische meldingen van ondernemers en particulieren vanaf 1 april niet meer bij bewakingsdiensten of politie binnen komen.

Uitgefaseerd

KPN is al een tijd lang bezig om aan te geven dat het haar ISDN-netwerk uit de lucht haalt. KPN heeft het systeem zelfs al even uitgezet om haar klanten te waarschuwen. Gelukkig zijn hierdoor al veel ondernemers en particulieren overgestapt naar modernere systemen.

Problemen voorkomen

Maakt u nog gebruik van een ouder alarmsysteem en daarmee van het ISDN-netwerk van KPN? Stap dan zo snel mogelijk, in ieder geval voor 1 april 2022, over naar een moderner systeem. Wanneer u niet zeker weet of u van het ISDN-netwerk van KPN gebruik maakt dan kunt u dit controleren op uw rekening van KPN. Ook kunt u uiteraard contact opnemen met uw beveiligingsbedrijf.

Na 1 april 2022 werkt uw alarm niet meer

Bent u voor 1 april 2022 nog niet overgestapt dan krijgt u vanaf 1 april een foutmelding in uw alarmsysteem. U bent vanaf dan niet goed meer beveiligt. Neem dan alsnog contact op met uw beveiligingsbedrijf of stap over op een nieuw alarmsysteem.