Inkomen en gezondheid

Inkomen en gezondheid

Stel dat u door een ongeval nog maar beperkt of helemaal niet meer kunt werken. Dan zijn wettelijke voorzieningen slechts een schrale troost. Door de juiste verzekering af te sluiten, kunt u de financiële gevolgen beperken.

Persoonlijke ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan altijd iets gebeuren. Een individuele ongevallenverzekering biedt u of – in het ergste geval - uw nabestaanden financiële compensatie. 
U kunt de individuele ongevallenverzekering zowel particulier als in zakelijk verband (bijvoorbeeld zelfstandig ondernemers en DGA’s) afsluiten.

Gezinsongevallen

Even snel een huishoudelijk klusje dat misgaat, een sportblessure, een slippartij met de fiets. Meestal loopt het goed af. Soms ook niet.
Als u of een gezinslid door een ongeluk blijvend invalide wordt of, nog erger, komt te overlijden, biedt de gezinsongevallenverzekering financiële compensatie. De verzekering keert dan eenmalig een bedrag uit. Daarmee kunnen de onverwachte uitgaven, zoals aanpassing van de woning of van de auto, worden betaald. Een hele zorg minder.

Ziektekosten

De ziektekostenverzekering is een verzekering die de kosten van medische behandeling, het gebruik van hulpmiddelen of andere voorzieningen op grond van een medische noodzaak vergoedt.

Arbeidsongeschiktheid

Uw werkgever betaalt in de meeste gevallen in het eerste jaar uw inkomen door tot 100%. Na dit jaar volgt meestal een flinke terugval. Uw werkgever betaalt dan nog maar 70% van uw inkomen door. En na twee jaar valt u onder de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Veelal betekent dit een nog verdere terugval in inkomen.

Pensioen

Eerder stoppen met werken, een appeltje voor de dorst voor later, extra zekerheid voor uw partner en uw kinderen in geval u vroegtijdig komt te overlijden? U regelt het met een pensioen dat naadloos aansluit bij uw omstandigheden en mogelijkheden.

Uitvaart

Met een uitvaartverzekering zorgt u voor een financieel vangnet voor uw nabestaanden. Zo neemt u een deel van de zorgen van uw nabestaanden weg.

Uitgebreide uitvaartverzekering

De uitgebreide uitvaartverzekering dekt de voornaamste kosten bij overlijden. Bijvoorbeeld die van de auto die de kist vervoert en de volgauto’s, de kaarten en de diensten van de uitvaartverzorger. 
Daarnaast krijgen uw nabestaanden een vrij te besteden bedrag om uw extra wensen uit te voeren. Dit bedrag kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de lokale grafkosten of het aanschaffen van een grafsteen of sierurn.

Uitvaartverzekering in geld

De uitvaartverzekering in geld is volledig afgestemd op uw uitvaartwensen. Deze verzekering keert geld uit aan uw nabestaanden om uw uitvaart te betalen. De hoogte van deze uitkering bepaalt u zelf.

Levensverzekering

Als u (of uw partner) overlijdt, is het fijn als uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Een dierbare verliezen is immers als zwaar genoeg. Met een passende levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering kunt u er voor zorgen dat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Dat geeft een gerust gevoel. Lees verder...
 
 
 

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten! Gesprek aanvragen