Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Alarm aanleggen: zo kiest u voor de juiste beveiliging

Er zijn veel aanbieders van alarminstallaties voor ondernemers. Sommigen zijn van oorsprong gericht op het beveiligen van woningen. En maken veel reclame om alarmsystemen te verkopen. Maar zij zijn vaak niet gecertificeerd als BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. En dit is een belangrijke eis in nagenoeg alle polisvoorwaarden bij een alarminstallatie. Waar gaat het vaak mis? Helaas […]

Geplaatst op: 01-06-2022

Er zijn veel aanbieders van alarminstallaties voor ondernemers. Sommigen zijn van oorsprong gericht op het beveiligen van woningen. En maken veel reclame om alarmsystemen te verkopen. Maar zij zijn vaak niet gecertificeerd als BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. En dit is een belangrijke eis in nagenoeg alle polisvoorwaarden bij een alarminstallatie.

Waar gaat het vaak mis?

Helaas voldoen niet alle alarminstallaties aan de juiste kwaliteitseisen. Sommige aanbieders hebben wel een eigen certificatieregeling bij bijvoorbeeld Kiwa. Zij geven dan een ‘Certificaat voor verzekering’ af. Daardoor is het voor veel klanten onduidelijk dat het alarmsysteem niet voldoet aan de eisen in de polisvoorwaarden. De aanbieder van de alarminstallatie is namelijk geen BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. Het is nodig om het alarmsysteem dan te vervangen.

Zo kiest u voor de juiste beveiliging

Controleer vóóraf of het een BORG-beveiligingsbedrijf of VEB-beveiligingsbedrijf is. Zorg dat het alarm voldoet aan de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI 2.0). Kies bij voorkeur een bekabeld alarmsysteem in plaats van draadloos. Naast het alarm, plaatst een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf ook sloten op ramen en deuren.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder!