NIEUWS IN DETAIL

5 Herfsttips voor de auto

Ja, het is echt herfst. Moet u ook de weg op met uw auto? Lees dan hieronder onze 5 herfsttips!

Geplaatst op: 05-11-2020

Het wordt steeds kouder en de bomen worden kaal. En kijkt u rond 18.00 uur naar buiten? Helemaal donker! Ja, het is echt herfst. Het liefst kruipt u dan natuurlijk lekker knus op de bank voor de kachel, vooral nu het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar toch zijn er nog een hoop mensen die iedere dag de weg op moeten. Moet u ook de weg op met uw auto? Lees dan hieronder onze 5 herfsttips!

Zorg ook in het najaar voor een goede airco

U denkt vast; wat moet ik met airco, het is hartstikke koud! Dat klopt, maar wist u dat de droge lucht uit de airco de vochtige damp van bijvoorbeeld uw natte jas of ademdamp in de auto vervangt? Binnen no-time geen beslagen ramen meer en dus goed zicht! Zo kunt u veilig de weg op. Laat uw airco dus goed controleren en gebruik ‘m

Een zonnebril tegen laagstaande zon

Houd uw zonnebril nog maar even bij de hand, want ook in de herfst komt het goed van pas! De zon staat in het najaar een stuk lager boven de horizon dan in de zomer. U raakt daardoor sneller verblind. Vooral als het ook nog geregend heeft, kan het zicht slecht zijn. Gebruik liever wel een zonnebril met polariserende glazen. Deze filteren het licht en kleuren snel mee bij verandering van het licht. Houd voor optimaal zicht natuurlijk ook uw ruiten aan de binnen- en buitenkant van de auto goed schoon. Hallo zonnestralen!

Check de verlichting

U wilt natuurlijk niet dat er iemand achterop u knalt of dat u zelf op de tast moet rijden, omdat uw verlichting het niet doet. Zorg er dus voor dat u goed zichtbaar bent in het donker, maar ook in de mist. Controleer of uw verlichting werkt. Groot licht, dimlichten, knipperlichten, remlichten en mistlampen. Vooral bij koude temperaturen kunnen oude lampen ineens kapot gaan. Vervangt u de koplampen zelf? Vervang dan meteen beide lampen. Zo voorkomt u dat u met verschillende soorten licht rijdt.

Zorg voor goede banden

Bij regen heeft uw auto minder grip op het wegdek. Zorg voor banden met voldoende profiel. Zo voorkomt u aquaplanning. Verminder ook uw snelheid bij regen. Aquaplaning kan namelijk ontstaan doordat de banden het overtollige water niet snel genoeg kunnen wegwerken. En houd bij regen ook altijd meer afstand dan normaal. De remweg wordt namelijk langer. Ons advies: ga voor winterbanden. Deze blijven elastischer bij lage temperaturen en leveren meer grip bij water, sneeuw en ijs. Kom maar op met dat winterse weer!

Denk aan een goede Pechhulp Verzekering

De airco staat aan, de ruiten zijn gepoetst, de zonnebril rust op uw neus, de lampen zijn in orde en de winterbanden zitten eronder. Ondanks uw goede voorbereidingen kan het zijn dat u toch met pech komt te staan. Een pechhulp verzekering helpt u snel weer op weg! Zo hoeft u niet onnodig lang in de kou te staan en kunt u snel weer naar uw fijne bank voor de kachel. Wilt u meer informatie over de Pechhulp verzekering? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag op (de) weg!

(bron Allianz)