Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Woning kopen en verhuren? Zo willen grote steden dit tegengaan

Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van een betaalbare koopwoning. Vooral starters en mensen met een middeninkomen vissen vaak achter het net. Zij moeten het opnemen tegen investeerders en beleggers die op dezelfde woningen azen, met het doel ze te verhuren. Door een wetswijziging kunnen gemeenten dit vanaf 1 januari ontmoedigen. Hoe zit […]

Geplaatst op: 22-11-2021
Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van een betaalbare koopwoning. Vooral starters en mensen met een middeninkomen vissen vaak achter het net. Zij moeten het opnemen tegen investeerders en beleggers die op dezelfde woningen azen, met het doel ze te verhuren. Door een wetswijziging kunnen gemeenten dit vanaf 1 januari ontmoedigen. Hoe zit dat per stad?Door de wet ‘Opkoopbescherming en verruiming mogelijkheden tijdelijke verhuur’, kunnen gemeenten vooraf bepalen welke woningen onder de opkoopbescherming vallen. Huizen kunnen door de bescherming niet zomaar gekocht worden voor verhuur. Los van uitzonderingen moet je zelf de hoofdbewoner…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.