Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Alimentatie in 2022 omhoog maar niet altijd automatisch

Ieder jaar in november maakt het ministerie van Rechtsbescherming het wettelijke indexeringspercentage voor alimentatie bekend. Het leven wordt gemiddeld genomen duurder en de alimentatie wordt hierop aangepast. Ondanks dat de overheid de verhoging vaststelt, moet jij zelf actie ondernemen. Alimentatie wordt niet automatisch aangepast met het percentage. Het kan ook zijn dat je specifieke afspraken […]

Geplaatst op: 16-11-2021
Ieder jaar in november maakt het ministerie van Rechtsbescherming het wettelijke indexeringspercentage voor alimentatie bekend. Het leven wordt gemiddeld genomen duurder en de alimentatie wordt hierop aangepast. Ondanks dat de overheid de verhoging vaststelt, moet jij zelf actie ondernemen. Alimentatie wordt niet automatisch aangepast met het percentage. Het kan ook zijn dat je specifieke afspraken hebt gemaakt in het echtscheidingsconvenant.Jaarlijks stijgen de prijzen van de meeste goederen, ook wel inflatie genoemd. Wanneer bijvoorbeeld je loon niet mee stijgt, zou je jouw huidige levensstandaard niet kunnen voortzetten. Daarom wordt in de meeste gevallen ook het loon,…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.