Oorlog in Oekraïne

De gevolgen van de oorlog zullen op grote schaal voelbaar zijn voor iedereen in Europa. Lees op onze speciale Oekraïne pagina wat dit voor u kan betekenen.

NIEUWS IN DETAIL

Studieschuld verzwijgen bij hypotheekaanvraag? Bank kan schuld opeisen

Er is nogal wat controverse rondom het opgeven van je studieschuld bij het aanvragen van een hypotheek. Hoewel het verplicht is, geeft lang niet iedere oud-student deze lening bij DUO netjes op. De druk om studieschulden automatisch te registreren neemt toe. Ook nu al is het overigens geen aanrader om het te verzwijgen. Banken en geldverstrekkers […]

Geplaatst op: 15-11-2021
Er is nogal wat controverse rondom het opgeven van je studieschuld bij het aanvragen van een hypotheek. Hoewel het verplicht is, geeft lang niet iedere oud-student deze lening bij DUO netjes op. De druk om studieschulden automatisch te registreren neemt toe. Ook nu al is het overigens geen aanrader om het te verzwijgen. Banken en geldverstrekkers moeten controleren of jij een nieuwe lening verantwoord kan dragen, om de kans op financiële problemen te verkleinen. Hoeveel je verantwoord kunt lenen is vooral afhankelijk van je inkomen en openstaande schulden. Schulden moeten namelijk afgelost worden. Dit bedrag kan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.