NIEUWS IN DETAIL

Verzekeraar en pensioenfondsen op stoom met hypotheken

Bij het afsluiten van een hypotheek had je vroeger beperkte keus. Inmiddels zijn er meer smaken. Naast de bekende banken zijn verzekeraars en partijen als pensioenfondsen actief op de hypotheekmarkt. De invloed van deze investeerders is sterk toegenomen, zo blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).In de afgelopen decennia profiteerden vooral banken van het […]

Geplaatst op: 08-11-2021
Bij het afsluiten van een hypotheek had je vroeger beperkte keus. Inmiddels zijn er meer smaken. Naast de bekende banken zijn verzekeraars en partijen als pensioenfondsen actief op de hypotheekmarkt. De invloed van deze investeerders is sterk toegenomen, zo blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).In de afgelopen decennia profiteerden vooral banken van het toenemend aantal afgesloten hypotheken. Sinds 2014 zijn de verhoudingen verschoven. Vanaf dat moment groeide de hypotheekportefeuille van banken met 12 miljard euro. Institutionele beleggers – verzekeraars, pensioenfondsen en beleggingsinstellingen zagen hun aandeel met 82 miljard veel sterker groeien. Let wel,…
Generated by Feedzy