NIEUWS IN DETAIL

Minder appartementen en meer rijtjeshuizen nodig

Bij woningbouwplannen wordt veel nadruk gelegd op appartementen. Te veel, zo stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De vraag naar appartementen stijgt weliswaar, maar niet in de pas met met de bouwplannen. Voor het verlichten van de woningmarkt ziet het instituut meer heil in rijtjeshuizen en andere woningen ‘op de grond’.Op dit moment […]

Geplaatst op: 04-10-2021
Bij woningbouwplannen wordt veel nadruk gelegd op appartementen. Te veel, zo stelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De vraag naar appartementen stijgt weliswaar, maar niet in de pas met met de bouwplannen. Voor het verlichten van de woningmarkt ziet het instituut meer heil in rijtjeshuizen en andere woningen ‘op de grond’.Op dit moment woont 66 procent van de huishoudens in een eengezinswoning en 33 procent in een appartement. De verwachting is dat de vraag naar appartementen tot 2030 toeneemt. Vooral jongeren huishoudens en migranten zijn toegewezen op een appartement. Toch voorziet het EIB…
Generated by Feedzy