NIEUWS IN DETAIL

Aflossingsvrije hypotheek: voordelen en risico’s

De aflossingsvrije hypotheek blijft terrein winnen. Waar vorig jaar 52% van het totaal aantal afgesloten hypotheken aflossingsvrij was, lag dit percentage tot september dit jaar op 55%. Huizenkopers kiezen vooral voor een aflossingsvrije hypotheek vanwege de lage maandlasten. Let wel op de risico’s voordat je voor aflossingsvrij kiest. Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente […]

Geplaatst op: 09-09-2021
De aflossingsvrije hypotheek blijft terrein winnen. Waar vorig jaar 52% van het totaal aantal afgesloten hypotheken aflossingsvrij was, lag dit percentage tot september dit jaar op 55%. Huizenkopers kiezen vooral voor een aflossingsvrije hypotheek vanwege de lage maandlasten. Let wel op de risico’s voordat je voor aflossingsvrij kiest. Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente en geen aflossing. Je lost de lening pas af bij verkoop van de woning, of als je hypotheek afloopt. In 2013 is de aflossingsvrije hypotheek aan banden gelegd. Je kunt nu alleen voor 50% van de woningwaarde een aflossingsvrije hypotheek…
Generated by Feedzy