NIEUWS IN DETAIL

Coronabesparing blijft vooral op spaarrekening staan

Huishoudens hebben onder invloed van de coronamaatregelen extra gespaard. Dit geld blijft vooral op de spaarrekening staan. Slechts 14 procent is van plan het uit te geven aan spullen of diensten. Het verbouwen van de woning of kopen van een nieuwe is het populairste bestedingsdoel.  Het totaal aan ‘coronabesparingen’ bedraagt 46 miljard euro, zo rapporteert […]

Geplaatst op: 26-08-2021
Huishoudens hebben onder invloed van de coronamaatregelen extra gespaard. Dit geld blijft vooral op de spaarrekening staan. Slechts 14 procent is van plan het uit te geven aan spullen of diensten. Het verbouwen van de woning of kopen van een nieuwe is het populairste bestedingsdoel.  Het totaal aan ‘coronabesparingen’ bedraagt 46 miljard euro, zo rapporteert De Nederlandsche Bank (DNB). Dit zijn de extra besparingen sinds het uitbreken van de crisis. Sparen omdat uitgeven niet kon Sparen was tijdens de lockdown minder uitdagend dan daarvoor. Je had simpelweg minder mogelijkheden om het geld uit te geven….
Generated by Feedzy