NIEUWS IN DETAIL

Met prefab huizen het woningtekort terugdringen?

Er is een nijpend woningtekort in Nederland. In een versneld tempo moeten er nieuwe woningen bijgebouwd worden. Het bouwen van een huis kost echter tijd. Dat kan sneller, dachten fabrikanten van zogenaamde prefab woningen. Zijn deze grotendeels vooraf gefabriceerde huizen de oplossing voor de woningschaarste?Prefab staat voor vooraf (pre) gefabriceerd. Bij prefab woningen worden complete […]

Geplaatst op: 04-08-2021
Er is een nijpend woningtekort in Nederland. In een versneld tempo moeten er nieuwe woningen bijgebouwd worden. Het bouwen van een huis kost echter tijd. Dat kan sneller, dachten fabrikanten van zogenaamde prefab woningen. Zijn deze grotendeels vooraf gefabriceerde huizen de oplossing voor de woningschaarste?Prefab staat voor vooraf (pre) gefabriceerd. Bij prefab woningen worden complete huisonderdelen gemaakt in de fabriek. Denk hierbij aan muren (inclusief de deuren en kozijnen), vloeren en daken. Op de plaats van bestemming worden deze onderdelen als een bouwpakket in elkaar gezet. Doordat de bouw grotendeels machinaal werk is, kunnen onderdelen…
Generated by Feedzy