NIEUWS IN DETAIL

Verkopen met voorkeursrecht? Je hebt de koper niet voor het kiezen

Niet altijd mag je jouw woning direct verkopen aan wie je wilt. Bijvoorbeeld als de woning is verhuurd of wanneer er sprake is van een voorkeursrecht. Met een voorkeursrecht heb je in eerste instantie niet de volledige vrijheid om het huis te verkopen. De verkoop kan achteraf ongedaan gemaakt worden als je het recht negeert. […]

Geplaatst op: 28-07-2021
Niet altijd mag je jouw woning direct verkopen aan wie je wilt. Bijvoorbeeld als de woning is verhuurd of wanneer er sprake is van een voorkeursrecht. Met een voorkeursrecht heb je in eerste instantie niet de volledige vrijheid om het huis te verkopen. De verkoop kan achteraf ongedaan gemaakt worden als je het recht negeert. Goed om op te letten dus!Met een voorkeursrecht moet je een woning of stuk grond bij verkoop eerst aanbieden aan de partij die als rechthebbende genoemd wordt. Het dwingt je niet tot verkoop. Je moet de woning alleen eerst aanbieden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *