NIEUWS IN DETAIL

Waterschade door overstroming

Door hevige regenval zijn in Limburg huizen en bedrijfspanden onder water komen te staan. Bent u eigenlijk wel verzekerd bij waterschade door overstromingen?

Geplaatst op: 22-07-2021

Door hevige regenval zijn in Limburg huizen en bedrijfspanden onder water komen te staan. Verschrikkelijk voor de gedupeerden. Naast de emotionele impact, is de materiële schade groot. Nu het water is weggetrokken, kan er begonnen worden met opruimen en het opnemen van de schade. In sommige plaatsen zijn verzekeraars al ter plaatse om schademeldingen te verwerken. Maar bent u eigenlijk wel verzekerd bij waterschade door overstromingen?

Schade door overstromingen niet altijd vergoed

Schade aan huizen door extreme regenval wordt vergoed door verzekeraars onder de inboedelverzekering. Wanneer er sprake is van schade door overstromingen, zoals nu het geval is, dan verandert dit. Er zijn steeds meer verzekeraars die overstromingen wel dekken, maar een groot gedeelte vergoedt geen schade door overstromingen. Dit betekent dat u via uw verzekeraar waarschijnlijk niet alle schade vergoed krijgt. Bekijk uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op als u wilt weten wat uw verzekeraar uitkeert bij waterschade.

De overheid vergoedt schade die verzekeraars niet vergoeden

De overheid heeft delen van Nederland aangewezen als rampgebied. Hierdoor vergoedt de overheid schade die verzekeraars niet dekken. Schade aan het huis, meubels en andere inboedel wordt vergoed. Ook evacuatiekosten worden vergoed.

Gemeenten ontvangen financiële steun om bruggen en wegen te repareren. Boeren die hun oogst verloren zien gaan, kunnen het verloren deel claimen. Winkeliers die te maken hebben met inkomstenderving, omdat zij hun deuren moesten sluiten, worden niet gecompenseerd.

Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts)

De Wet tegemoetkoming schade bij rampen wordt op dit moment nog uitgewerkt. Als dit is afgerond, wordt duidelijk welke precieze schades vergoed worden en hoe dit in z’n werk gaat. Houd hiervoor de communicatie van de overheid in de gaten.

Waterschade aan uw auto?

Is uw auto volgelopen met water en total loss verklaard? Met een casco- of allriks verzekering krijgt u de schade vergoed. Dit heeft geen gevolgen voor uw bonus/malus regeling.

Schade melden?

Heeft u schade aan uw woning, inboedel, auto of andere zaken opgelopen, als gevolg van hevige regenval of overstromingen? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken hoe u verzekerd bent en helpen u graag verder met de afhandeling van uw schade.