NIEUWS IN DETAIL

Lage rentestand: pak nu uw kans!

De hypotheek(rentes) zijn de afgelopen tijd hard gedaald, maar stijgen de laatste tijd weer licht. Volgens ons is dit hét moment om te onderzoeken of uw hypotheek nog bij u past.

Geplaatst op: 16-07-2020

De hypotheek(rentes) zijn de afgelopen tijd hard gedaald, maar stijgen de laatste tijd weer licht. Volgens ons is dit hét moment om te onderzoeken of uw hypotheek nog bij u past of wellicht kan worden overgesloten tegen lagere maandlasten en/of betere voorwaarden. Mocht dat niet kunnen of te kostbaar worden, dan kunnen we voor u onderzoeken of u een voordeel kunt behalen door uw huidige hypotheek te wijzigen.

Uw hypotheek oversluiten

Uw huidige hypotheek wordt overgesloten, waarmee u vervolgens een nieuwe hypotheek krijgt. U bent dan ook vrij om te kiezen bij welke geldverstrekker en tegen welke actuele rente. Uiteraard begeleiden wij u tijdens dit traject en onderzoeken voor u of de kosten opwegen tegen de opbrengsten.

NHG toevoegen aan uw hypotheek

Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) komt u bij veel geldverstrekkers in aanmerking voor een rentekorting. Heeft u nu een hypotheek zonder NHG? In dat geval kunnen we voor u berekenen of omzetting naar een hypotheek met NHG u voordeel biedt.

Wijziging risicoklasse

De verhouding tussen de hypotheek en de woningwaarde kan gedurende de rentevaste periode stijgen. Door af te lossen of een stijging van uw woningwaarde kunt u in een lagere risicoklasse komen, waarbij de risico-opslag deels of misschien zelfs geheel vervalt. Een aantal maatschappijen houdt deze ontwikkeling voor u bij en passen eventueel de opslag aan. Meestal blijkt dat het interessanter is om de waarde van de woning te laten bepalen door bijvoorbeeld een taxateur om zo een lagere rente bij de geldverstrekker te bedingen.

Rentemiddeling

In plaats van de vergoeding voor het renteverlies van de bank in één keer te betalen, wordt dit verlies met uw nieuwe rente over de nieuwe rentevaste periode van uw  hypotheek verrekend.  

Daardoor  wordt uw nieuwe vaste hypotheekrente voor de nieuwe rentevaste periode hoger dan de actuele rente, maar in veel gevallen lager dan uw huidige.

Meer weten?

Uiteraard staat ook bij ons uw maar ook onze gezond- en veiligheid voorop en hebben wij onze werkwijze daar deels op aangepast. Wij voeren onze gesprekken op afstand middels beeldbellen. De eerste ervaringen zijn zeer goed.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.