NIEUWS IN DETAIL

Private Lease verlaagt maximaal leenbedrag

Steeds meer consumenten besluiten een privé auto te leasen in plaats van te kopen en sluiten daarvoor een private leaseconstructie af. Deze vorm wordt steeds populairder, maar wist u dat dit grote invloed kan hebben op het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor het kopen van een woning? Afhankelijk van het maandbedrag dat u […]

Geplaatst op: 13-06-2019
Steeds meer consumenten besluiten een privé auto te leasen in plaats van te kopen en sluiten daarvoor een private leaseconstructie af. Deze vorm wordt steeds populairder, maar wist u dat dit grote invloed kan hebben op het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor het kopen van een woning? Afhankelijk van het maandbedrag dat u voor de private leaseauto betaalt, kunt u mogelijk tot tienduizenden euro’s minder lenen voor de aankoop van uw eerste of volgende woning.
Financiële verplichting
Een hypotheekverstrekker beschouwt het private leasecontract bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag als een financiële verplichting, waardoor dit negatieve invloed heeft op uw maximale leenbedrag. Vaak wordt bij het sluiten van zo’n contract hier niet actief op gewezen en komt u hier pas achter als u een hypotheek wilt afsluiten.
Beperkt in uw keuze
Erik Rebergen, manager hypotheken bij Heilbron; “Stel dat u bijvoorbeeld 250 euro per maand betaalt voor een leaseauto. Dan kunt u, afhankelijk van onder andere het inkomen, ruim 55.000 euro minder lenen voor de aankoop van een woning. Dat is een aanzienlijk bedrag waardoor u behoorlijk wordt beperkt in uw keuze. Heeft u private leaseauto of overweegt u er een aan te schaffen? Bel voor het maken van een afspraak met één van onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. Voor het maken van een vrijblijvende afspraak kunt ons of even bellen op 0314 – 68 08 40.