NIEUWS IN DETAIL

Week van de Werkstress 2020: Blijf in balans

Ruim één derde van alle verzuimdagen is afkomstig vanuit psychische klachten. Dat is allereerst heel naar voor deze mensen zelf en vervolgens is het een enorme kostenpost voor werkgevers. Eén verzuimdag kost al snel € 250 dus we hebben het over een verliespost van miljarden euro’s per jaar.

Geplaatst op: 17-11-2020

Het zal u vast niet ontgaan dat dit de week van de werkstress is. Deze themaweek is destijds door minister Lodewijk Asscher (Sociale zaken) ingeroepen om de opmars van burn-out een halt toe te roepen. Zonder al te veel succes overigens, want elk jaar stijgt het aantal mensen dat burn-out achtige klachten heeft. Op dit moment kampen ruim 1 miljoen werknemers met deze beroepsziekte nummer één. 

Om concreet te zijn: ruim één derde van alle verzuimdagen is afkomstig vanuit psychische klachten. Dat is allereerst heel naar voor deze mensen zelf en vervolgens is het een enorme kostenpost voor werkgevers. Eén verzuimdag kost al snel € 250 dus we hebben het over een verliespost van miljarden euro’s per jaar.

De reden dat het aandeel mentale klachten in de verzuimcijfers steeds verder stijgt komt omdat er te weinig aandacht aan wordt gegeven en men het overlaat aan de reguliere zorg. Het is beter om als werkgever hier zelf actief te zijn. Als uw assurantieadviseur willen wij u hier graag bij helpen.

Thuiswerken

Door de corona crisis heeft thuiswerken een enorme vlucht genomen en veel werkgevers hebben dit al verankerd in hun beleid. Ook na de crisis zullen veel mensen waarschijnlijk een of meer dagen vanuit huis werken. Dat geeft grote voordelen, maar er zijn ook nadelen. Want thuiswerken blijkt een nieuwe bron voor psychische én fysieke problemen. We kunnen u actief helpen om mentale en fysieke problemen op te sporen en uitval te voorkomen. Onze dochteronderneming PSAttent heeft hiervoor een speciale module Thuiswerken ontwikkeld. De kosten bedragen slechts € 8,50 per werknemer terwijl u fors bespaart op uw verzuimkosten.

We kijken met deze module ook naar de fysieke thuiswerkplek en werkomgeving. We geven de thuiswerker tips en adviezen hoe deze plek te verbeteren is. Als we signaleren dat uw thuiswerkers last hebben van stress dan kunnen wij deze medewerkers een geaccrediteerde online-opleiding aanbieden: Stressmanagement. We organiseren deze opleiding in kleine groepen van maximaal 8 personen.

Verzuimverzekering

Maar ook op andere manieren willen we u graag van dienst zijn. Ons eigen verzekeringsbedrijf Mandaat heeft een unieke verzuimverzekering ontwikkeld waarbij we u zowel preventief als curatief helpen het verzuim te beperken. Preventief omdat u de Verzuimstopper kunt toevoegen aan uw polis tegen een kleine meerpremie. En curatief door onze arbodienst toe te voegen. Met deze verzekering heeft u niet alleen een scherpe startpremie, maar blijft deze ook laag.

De Verzuimeconoom

Met onze eigen arbodienst de Verzuimeconoom bent u ervan verzekerd dat we bovenop het verzuim zitten. Anders dan de meeste arbodiensten wachten we niet tot de bedrijfsarts tijd heeft in zijn agenda maar pakken we direct zaken zelf op waar we kunnen. Dit bespaart kosten maar vooral kostbare tijd. Het resultaat is dat de zieke werknemer sneller terugkeert op de werkvloer.

Bovenstaande is een greep uit de mogelijkheden die we u bieden. Wilt u meer weten? Wij hebben een aantal brochures met extra informatie. Je kunt ze hier aanvragen. Wil je direct contact? Neem dan contact op met uw Heilbron adviseur.

Download hier de brochures

NIEUWS IN DETAIL

Een unieke verzekering voor uw verzuim- en arbokosten

Sinds 1 januari 2020 kunnen ondernemers ervoor kiezen om de loondoorbetalingsplicht van twee jaar te verzekeren via een nieuwe verzuimoplossing: de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering.

Geplaatst op: 06-07-2020
De MKB Verzuim Ontzorg Verzekering

Sinds 1 januari 2020 kunnen ondernemers ervoor kiezen om de loondoorbetalingsplicht van twee jaar te verzekeren via een nieuwe verzuimoplossing: de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering. 

Deze verzuimverzekering ondersteunt u volledig bij verzuim en re-integratie van zieke werknemers. Naast de afgesproken uitkering krijgt u ook een complete vergoeding voor al uw arbokosten. Die arbokosten kunnen normaal gesproken al gauw oplopen tot meer dan € 2.000,- per zieke werknemer. 

De bijzonderheden:

Een unieke kans voor werkgevers om de loondoorbetalingsplicht van twee jaar adequaat te verzekeren en gebruik te maken van ontzorging bij langdurige ziekte van hun werknemers. Bij de keuze voor deze verzekering kunt u bovendien uw huidig contract met de arbodienst opzeggen.

Meer weten?

ls één van de grootste onafhankelijke verzekeringsadviseurs van Nederland zijn wij uw juiste gesprekspartner voor deze nieuwe verzuimverzekering. Wilt u weten wat voor u de (premie)voordelen zijn of wilt u advies omtrent verzuimvraagstukken? Neem dan contact met ons op.

MEEST GELEZEN
  1. Risico op onderverzekering dreigt
  2. Regel uw digitale nalatenschap
  3. Maak kennis met Madelon Melenhorst
  4. Verzeker de scooter van uw kind niet op uw eigen naam
  5. Persoonlijke lening aantrekkelijk alternatief bij verduurzamen

NIEUWS IN DETAIL

De mkb verzuim ontzorg verzekering

Een nieuwe verzuimverzekering voor de ondernemer die zich graag met zijn eigen business wil bezighouden Vanaf 1 januari 2020 kunnen kleine ondernemers (maximaal 25 werknemers) ervoor kiezen om de loondoorbetalingsplicht van twee jaar te verzekeren via een nieuwe verzuimoplossing: de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering. Al jaren liep er een discussie tussen de overheid en werkgeversorganisaties […]

Geplaatst op: 01-05-2019
Een nieuwe verzuimverzekering voor de ondernemer die zich graag met zijn eigen business wil bezighouden Vanaf 1 januari 2020 kunnen kleine ondernemers (maximaal 25 werknemers) ervoor kiezen om de loondoorbetalingsplicht van twee jaar te verzekeren via een nieuwe verzuimoplossing: de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering. Al jaren liep er een discussie tussen de overheid en werkgeversorganisaties over de verplichting voor vooral kleine werkgevers om bij ziekte van een werknemer het salaris twee jaar door te betalen. Eind vorig jaar kende deze discussie een verrassend slot: de loondoorbetalingsplicht van twee jaar blijft gehandhaafd, maar de werkgever krijgt bij verzuim op alle fronten hulp bij de re-integratie van zijn zieke medewerkers. Het Verbond van Verzekeraars, de overheid en werkgeversorganisaties hebben hierover afspraken gemaakt en vanaf 2020 komt er een nieuwe verzuimverzekering die dit gaat regelen.
De bijzonderheden:
Kortom: een unieke kans voor werkgevers om hun loondoorbetalingsplicht van twee jaar adequaat te verzekeren en gebruik te maken van ontzorging bij langdurige ziekte van hun werknemers. Als grootste onafhankelijke verzekeringsadviseur van Nederland is Heilbron nu al in gesprek met verzekeraars over de definitieve vormgeving van de MKB Verzuim Ontzorg Verzekering. Zo weten wij zeker dat wij per 1 januari 2020 startklaar staan voor u als kleine ondernemer. Wilt u alvast meer weten of zoekt u advies omtrent verzuimvraagstukken? Neem dan contact met mij op. Henk de Jong Consultant Verzuim
MEEST GELEZEN
  1. Risico op onderverzekering dreigt
  2. Regel uw digitale nalatenschap
  3. Maak kennis met Madelon Melenhorst
  4. Verzeker de scooter van uw kind niet op uw eigen naam
  5. Persoonlijke lening aantrekkelijk alternatief bij verduurzamen