NIEUWS IN DETAIL

Onze adviseurs kruipen in de huid van leerkracht!

Aankomende week (25 tot en met 29 maart) vindt de ‘Week van het geld’ plaats. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Aan dit initiatief van Wijzer in geldzaken kunnen banken en financiële instellingen meedoen. In het hele land vinden gastlessen plaats. Aangezien financiële redzaamheid bijdraagt aan een zeker […]

Geplaatst op: 20-03-2019
Aankomende week (25 tot en met 29 maart) vindt de ‘Week van het geld’ plaats. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Aan dit initiatief van Wijzer in geldzaken kunnen banken en financiële instellingen meedoen. In het hele land vinden gastlessen plaats. Aangezien financiële redzaamheid bijdraagt aan een zeker leven doen wij uiteraard graag mee aan dit initiatief.
De basis
Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. In deze week worden veel activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Onze adviseurs geven gastlessen op verschillende scholen in Doetinchem, De Heurne, Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Niet alleen aan kinderen van de bovenbouw, maar ook kleuters krijgen bezoek van één van onze medewerkers. Het thema dit jaar is: Ben jij een held met je geld?
Spelenderwijs leren omgaan met geld
“Het adviseren over verzekeringen, hypotheken en pensioenen is ons vak. Hoe mooi is het dan om kinderen van jongs af aan hier al iets over bij te mogen brengen.”, aldus Bas van Twillert, directeur van Heilbron. Dit gebeurt tijdens de Week van het geld spelenderwijs. Bij de groepen 7 en 8 spelen wij een geldquiz. “Aan de hand van de vragen leren de kinderen nog beter om te gaan met geld, want ze gaan ook met onze collega’s in gesprek”. Dit alles om de kinderen bewust te maken van hun eigen geldzaken.
Wijzer in geldzaken
De gastles is een eerste aanzet voor de leerkracht en de kinderen om geldzaken bespreekbaar te maken in de klas, maar ook thuis. De website van de Week van het geld voorziet in lesmateriaal, maar ook activiteiten en tips voor thuis. Hoeveel zakgeld geef je en op welke leeftijd start je ermee? Hoe leer je je kind sparen? Als ouder vindt u hier de antwoorden op deze vragen. Heeft u advies nodig om samen met uw kind(eren) wat wijzer in geldzaken te worden? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Of informeer bij de school van uw kind of en wanneer we eventueel langs komen tijdens de Week van het geld.