NIEUWS IN DETAIL

Goed verzekerd op wintersport

Staat u binnenkort op de skipiste? Dan heeft u natuurlijk geen zin in dure en vervelende verrassingen, zoals het breken van uw been en de gipsvlucht die niet verzekerd is. Ga daarom goed voorbereid op wintersport en controleer uw verzekeringen voor vertrek. Welke risico’s? Op skivakantie kunnen zich ongemakken voordoen die u niet verwacht en […]

Geplaatst op: 31-01-2019
Staat u binnenkort op de skipiste? Dan heeft u natuurlijk geen zin in dure en vervelende verrassingen, zoals het breken van uw been en de gipsvlucht die niet verzekerd is. Ga daarom goed voorbereid op wintersport en controleer uw verzekeringen voor vertrek.
Welke risico’s?
Op skivakantie kunnen zich ongemakken voordoen die u niet verwacht en waar u niet op zit te wachten. Uw ski’s of snowboard worden gestolen, u krijgt een ongeluk op de piste of u moet onverhoopt uw reis annuleren. Naast het feit dat dit heel erg vervelend is, kan dit u ook geld gaan kosten. Bepaal daarom voor u vertrekt wat uw risico’s zijn en of u hiervoor goed bent verzekerd.
Stel u wordt ziek
Tijdens de wintersportvakantie kunnen zich situaties voordoen waarvoor u medische hulp nodig heeft. Via de basis zorgverzekering bent u in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland, dus tegen de Nederlands geldende voorwaarden en tarieven. Wees u er wel van bewust dat de kosten voor de zorg in het wintersportgebied vaak hoger liggen dan in Nederland. Een beperkt deel van deze kosten wordt dus vergoed door de basisverzekering, tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Wilt u zich voor de medische kosten tijdens uw wintersportvakantie goed verzekeren? Kies dan bij uw reisverzekering voor het meeverzekeren van de medische kosten. Het is ook nog mogelijk om een wintersportdekking bij uw reisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de kosten voor bijvoorbeeld het door een ongeval of door ziekte niet kunnen gebruiken van de (gehuurde) skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is extra bijverzekeren voor medische kosten op reis niet altijd nodig. Controleer goed wat uw reis- en/of zorgverzekering vergoedt en wat de maximale vergoedingen zijn. Alleen dan weet u of u voldoende bent verzekerd voor de extra kosten die tijdens een wintersportvakantie kunnen ontstaan.
Diefstal tijdens wintersport
Bij een doorlopende reisverzekering bent u in veel gevallen al standaard verzekerd voor diefstal op wintersport. Voor een kortlopende reisverzekering geldt vaak dat u een aparte wintersportdekking moet afsluiten. Check wel in de voorwaarden of aparte wintersportdekking nodig is en wat de maximale vergoeding is. Zijn er spullen van u gestolen? Doe dan altijd aangifte van diefstal op het politiebureau. Het bewijs van aangifte moet u tonen aan uw verzekeraar. Liever persoonlijk advies voordat u op reis gaat? Neem contact met ons op. We helpen u graag bij het uitpluizen van de voorwaarden en het geven van passend advies. Fijne en vooral ook een veilige vakantie! Zéker weten, zéker leven! Bron: Adfiz, Finfin