NIEUWS IN DETAIL

Een levensverzekering die bij u past

Als u (of uw partner) overlijdt, is het fijn als uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Een dierbare verliezen is immers al zwaar genoeg.

Geplaatst op: 17-09-2018

Als u (of uw partner) overlijdt, is het fijn als uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Een dierbare verliezen is immers al zwaar genoeg. Met een passende levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering kunt u er voor zorgen dat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Dat geeft een gerust gevoel.

Wat is een levensverzekering?

Levensverzekeringen draaien om het leven van de verzekerde. Ze keren uit als een verzekerde komt te overlijden, of juist als die op een vooraf afgesproken moment nog in leven is. Er zijn ook levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden én bij leven. Zo kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat u financiële problemen krijgt. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en de soort verzekering die het beste bij u past.

Waarom een levensverzekering?

Er zijn uiteenlopende redenen om een levensverzekering af te sluiten. De meest voorkomende redenen zijn:

  • aflossen van schulden bij overlijden
  • sparen voor toekomstige lasten (bijvoorbeeld een studieverzekering)
  • verzorging van nabestaanden bij overlijden
  • een inkomen voor de oude dag (pensioen aanvulling)
  • aflossen van hypotheek schuld (Kapitaalverzekering Eigen Woning)
Verschil overlijdensrisicoverzerking en levensverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is altijd een levensverzekering, maar een levensverzekering is niet altijd een overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat er meerdere soorten levensverzekeringen zijn.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt alleen uitbetaald bij overlijden. Stel, een 30-jarige man sluit een overlijdensrisicoverzekering af met een looptijd van 30 jaar en hij overlijdt op zijn 61ste, dan keert de polis dus niet uit. Overlijdt hij voor zijn 60e, keert de polis wel uit aan de nabestaanden.

Er zijn ook levensverzekeringen waarbij altijd wordt uitbetaald, of de persoon nu wel of niet komt te overlijden. Toch is in Nederland de overlijdensrisicoverzekering de meest populaire soort levensverzekering. Dit komt omdat deze levensverzekering de voordeligste manier is om het voor de nabestaanden goed te regelen.

Meer weten?

Voorkom problemen, zorg dat u het goed geregeld heeft. Hierbij helpen we u graag. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Als u (of uw partner) overlijdt, is het fijn als uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Een dierbare verliezen is immers al zwaar genoeg. Met een passende levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering kunt u er voor zorgen dat uw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Dat geeft een gerust gevoel.